Já, já, já...jsem prorok Tomáš Halík...aneb spasitel přichází. Odkud ? Z pekla ?!!!

11. 07. 2016 8:07:06
Hlas lidu je podle "proroka" cestou do pekla. Aha, tak on to není "hlas Boží"? A mnozí vyřknou odsudek, flanďáci ! Opravdu ? Ztělesněná pokora, páter Halík, a opravdový duchovní, prof.Petr Piťha. To je dilema ! Čert aby ho vzal !!

Odkazy na související články nebo videa přiřazuji většinou na konci mých textů. Tentokrát ovšem učiním výjimku, protože mnohým bude, podle mého názoru, stačit pouhé zhlédnutí a srovnání názorů pátera Tomáše Halíka a prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých. Zajímavý je nejen naprostý rozpor vyřčených názorů, ale za povšimnutí stojí i jejich nonverbální projevy. Na jedné straně nemůže nestranný pozorovatel nevidět neschopnost T. Halíka podívat se, během pronášení svých naučených "mouder" a floskulí, redaktorce do očí, kdežto u prof. P. Piťhy je cítit opravdovost a víra z každého pronášeného slova. Však posuďte sami...

Prorok Tomáš Halík znovu odhaluje v DVTV svou pravou tvář

Realita dnešních dnů v pěti minutách podle prof. Petra Piťhy,probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých

Prof.Petr Piťha v DVTV

Nejednalo-li by se o tak vážné záležitosti, chce se člověku hned při úvodních slovech T. Halíka smát. Ubohé bláboly o jeho "rozhovorech" s uklízečkami a taxikáři Oxfordu jsou jen primitivní manipulační technikou, jak snížit význam a úroveň rozhodnutí britských voličů, se kterým nesouhlasí. Mám dojem, že za tak ubohé lhaní, pardon tvrzení, by se styděla nejedna uklízečka nebo taxikář z Oxfordu, velebnosti.... Takže tuhle část příště raději vynechte, protože tak pitomý, aby těmto tvrzením uvěřil, není snad nikdo, kdo má volební právo a je tedy svéprávný.

Do stejného pytle ubohosti a trapnosti patří i závěr, kdy se tetelí blahem, když redaktorka Drtinová konečně položí otázku na jeho případnou kandidaturu na prezidenta republiky."..Já jsem řekl, že tohleto je něco, co neřeknu nikdy nikdy...", "...možná nastane situace, kdy mě tam skutečně bude třeba...", "...v krajním případě bych kandidoval..." , "...já dostávám denně od lidí výzvy, nabídky pomoci atd...". Ale no taaaaak, velebnosti, tak už přidejte i tu, jak Vám denně píší "dělníci z ČKD" rozhořčené dopisy, abyste to vzal a s reakcionáři zatočil, že je tady potřeba klid na práci a ne, aby tady otravovali nějací kverulanti se svobodou, demokracií, národními tradicemi a podobnou veteší a, jak sám tvrdíte, zatuchlostí. Velebnosti, vy přece víte všechno nejlépe a tedy i to, jak s takovými moderními arcikacíři a zpátečníky zatočit, tak žádný štráchy s námi tmáři.

Na rozdíl od úsměvně trapného úvodu a závěru jsou však o to děsivější názory pátera Halíka na společnost a demokracii obecně. Myslím, že takovou mírou arogance se nevyznačuje žádný z jeho privilegovaných souputníků, kterým je dopřáváno právo kolovat v mainstreamových médiích a ohlupovat národ dokola opakovanými nesmysly a "jedinou pravdou". Tím není nebezpečnost jeho "kompliců" pro svobodu společnosti nižší, ale páter Halík má zřejmě "za úkol" zároveň i intenzívně pracovat na devastaci vztahu většinové populace k církvím a víře obecně. Jinak si neumím vysvětlit počínání a pronášené nehoráznosti tohoto do sebe zahleděného člověka, libujícího si ve světlech reflektorů a pozornosti servilních novinářů ze stejného "zájmového kroužku" jako je on sám. "Moudra" pátera Halíka pronášena během rozhovoru v DVTV ukazují v plné nahotě, jak fungují loutky, které připravují společnost na "nové pořádky", chcete-li na Nový světový řád. Demokracie je oklešťována, ale je nutné o tom příliš nemluvit a neustále ji vzývat, ačkoliv je, Halíkům a jemu podobným, v podstatě na obtíž. Svoboda projevu je a bude neustále omezována, ale ti co bijí na poplach jsou označováni za extremisty, demagogy nebo Putinovy agenty a intenzivně se hledají způsoby, jak s nimi zatočit nebo je alespoň diskreditovat, když už ne úplně umlčet (zatím).

Kdo nebo co dává "kazateli a proroku" T. Halíkovi právo urážet většinu společnosti ? A není to poprvé, co se vyjadřuje o většině národa jako o hlupácích a nevzdělancích, kteří by měli být vedeni lidmi jako je on. Kdo nebo co mu dává pocit jedinečnosti, nadřazenosti a vyvolenosti ? A není načase brát vážně jeho slova o peklu ? Je možné, že on sám peklo dobře zná. To by vysvětlovalo jeho neskrývanou averzi vůči "vox populi" jakožto "vox dei".

Ano, možná je opravdu na čase zamyslet se nad úpravou volebního práva, tedy fungováním demokracie. Ovšem určitě jiný způsobem než si představuje "slunečno - nenávistně - protinenávistná" obec samozvaných spasitelů světa. Volební právo by měli mít pouze pracující nebo podnikající občané, tedy daňoví poplatníci, případně občané, kteří jsou krátkodobě v evidenci Pracovních úřadů. Bez notorických příjemců sociálních dávek, by výsledky voleb vypadaly nepochybně výrazně jinak než doposud a mám pocit, že by se tento výsledek levé části politického spektra, ani partě proroků nových multikulti a jiných pořádků, ani T. Halíkovi, příliš nezamlouval. Takovou úpravu si však určitě nikdo z nich nepřeje, to si raději budou pohrávat s nehoráznou myšlenkou, zda by i imigranti, neměli mít volební právo. Dnes totiž o občanských právech nikdo z politiků raději nemluví. Ze strachu, aby nebyl napaden soldateskou multikulturních vítačů a obviněn z xenofobie, rasizmu, nacionalizmu atd.. Pokřivené výklady lidských práv nebo tzv. evropských povinností tady blábolí kdejaký politický zoufalec, ale občanství už asi žádná práva mít nebude, protože neexistuje autentická pravicová síla, která by ho bránila a obhajovala. Zůstanou jen povinnost občana-poplatníka platit veškeré náklady své spolu s náklady a šílenostmi přebujelého sociálního státu, nově příchozí imigranty, politické klauny a celý ten cirkus kolem nás.

Ale zpět k uvedeným projevům T. Halíka a P. Piťhy. Opravdovou tragédií a nebezpečím je, když duchovní pronáší, s nacvičenými gesty a mimikou beránka, vlčí záměry a ani se nezačervená... Když je lež za pravdu vydávána a pravda zostouzena a odsuzována jako lež, jde opravdu "do tuhého"... Proto mě tak velmi potěšila jasná a pevná slova jiného duchovního, profesora Petra Piťhy. Když totiž dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž a "šaty dělaj člověka" jen tak nějak na povrchu. Stejně tak duchovního nedělá klerika a počet světských "ocenění" za věrnost při prosazování nových pořádků....takovým jednou nepostačí ani "mít ne rtech vyznání", když "pod jazykem hada" mají, řečeno slovy K.Kryla...

S úsměvem mudrce si vlastní kapsu plnit, dát ruku na srdce a jako had se vlnit. Rozmlouvat o právu a bezprávím se živit, nadávat na slávu a pro slávu se křivit....

...toť láská nevlídná jak slina na šátku, doba je neklidná a touha na splátku....

Lidé nejsou tak nevzdělaní a hloupí, jak si myslíte pátere Halíku a čas od času to připomenou. Tak abyste se jednou nedivil, až Vám připomenou všechna Vaše nehorázná prohlášení a demonstrace Vaší domnělé jedinečnosti a vyvolenosti...

Hezký den

Autor: Jiří Medula | pondělí 11.7.2016 8:07 | karma článku: 43.13 | přečteno: 3488x

Další články blogera

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma článku: 35.20 | Přečteno: 1081 |

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma článku: 41.78 | Přečteno: 2618 | Diskuse

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 983 | Diskuse

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma článku: 41.45 | Přečteno: 2547 |

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 113 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 13.56 | Přečteno: 178 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 12.53 | Přečteno: 332 |
Počet článků 69 Celková karma 36.11 Průměrná čtenost 2453
Zprava se snažím o nestrannost.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...