Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ještě připravit "dopisy z fabrik", žádající Zemanovu hlavu, a můžete ten Majdan spustit...

Aby byla právě probíhající reality show dokonalá, navrhuji principálovi tohoto cirkusu, postavit na Staroměstském náměstí špalek a povolat kata Mydláře. Během estrádních vystoupení pak mohou být rituálně stínáni "nepřátele lidu"..

   Kdo je nebo není nepřítelem lidu určí vždy některý z pozvaných vyvolených, vybraná média a vybraní redaktoři, sponzoři z řad nadnárodních firem a bank, zástupci nevládně-nestátních organizací fungujících ovšem za státní peníze vybraných vlád....a samozřejmě si mohou přisadit i ty správné "známe tváře se známými hlasy" z řad našich umělců. Nepochybuji, že celé to divadlo chystané na 28.října, bude naprosto dokonale zvládnuté po stránce estrádní i propagandistické. O "umělecký dojem" a organizaci umělců se přece stará pan Horáček, jehož účast a zapojení do této tragikomické akce nemá vůbec, ale vůbec nic společného s jeho kandidaturou, jak včera tvrdil starosta Gazdík. O "duchovní rozměr" se nepochybně postarají pánové Halík, Bělobrádek a samozřejmě Herman, všichni absolutně bez politických ambicí a postranních úmyslů.O politická zaklínadla, bláboly a nestydaté zneužívání státního svátku k boji proti Hradu se postarají všichni zúčastnění. Tato taškařice bude nasnímána ze všech možných stran tak, aby nám byla následně předkládána, jako "povstání českého lidu" proti prezidentu Zemanovi ...čínskému ...ruskému ...či xenofobnímu...vlivu. Myslím, že ta masáž, která nás čeká od pátečního večera, předčí všechny dosavadní akce tohoto druhu.

   Ale co s tím ? Bude zadarmo muzika, možná guláš i párky, k tomu milovaní umělci, co je přece známe z obýváků, a jako bonus pocit, že spolu s nimi opět "tvoříme dějiny" a to je nejvíce. "Něco se děje a my jsme u toho, mámo, hele jako támhleten a ta z televize"...ten opojný pocit vyvolenosti účastníků z pódia nepochybně zasáhne i návštěvníky, případně komparzisty. O patos, vzletné fráze, "oduševnělé" řeči, "filozofický" rozměr a správné zacílení na cílovou skupinu bude postaráno velmi dobře. Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc...že ano. V pátek budou kroky mnohých, namísto tradičních zábavních akcí pořádaných nákupními centry, směřovat na obdobnou akci na Staroměstské náměstí. 

   Mně je ovšem z celé té truc akce, prezentované navíc, jako téměř boj za svobodu, více něž smutno.

   V první řadě je mi líto pana Bradyho, o kterém jsem donedávna nikdy neslyšel. Ovšem už jen z úcty k jeho věku a prožitému si tohle divadlo myslím nezaslouží. Kdejaký zdejší politický kariérista, nevážno v jaké funkci nebo příbuzenském vztahu, si přihřívá svoji polívčičku a plácá a plácá, jen aby "vytěžil svůj politický kapitál". Z dosud dostupných informací to na mne dělá dojem, že Jindřich Forejt definitivně přesedl do jiného vlaku a své další působení ve veřejné správě už nespojuje s prezidentem Zemanem. Tento diletantsky připravený, ovšem dobře načasovaný, útok na Zemana by bez něho nešlo tak jednoduše sehrát. O úrovni konspirace svědčí zejména "důkazní sms" resp.fotka displeje, na které je naprosto zřetelně vidět, že je napsána (vytvořit) a určena pro (komu) Forejta nikoliv od něho. Skutečnost, že ambasádě Kanady nebyla doručena informace o záměru udělení státního vyznamenání kanadskému občanovi, tak jak je obvyklé v případech udílení vyznamenání občanům jiných zemí, svědčí, podle mého názoru, spíše o dřívějším rozhodnutí neudělit panu Bradymu vyznamenání ani letos, při jeho třetí nominaci.

   Nechci hodnotit oprávněnost toho či onoho rozhodnutí, nepřísluší mně hodnotit dostatečnost nebo nedostatečnost zásluh, kteréhokoliv nominovaného kandidáta. Nemohu ovšem nevidět ten dvojí metr a pokrytectví, které se stalo nejen v české politice, ale ve velké míře v českém veřejném prostoru normou. Prezident Zemana je obviňován z "čínského agentství", ale sami jeho kritici přece deklarují, že usilují o dobré vztahy s Čínou. Pseudohumanisty zabalené do vlajek Tibetu, blábolící o podlézání Číně a zraky upřenými výhradně k západu, nechává naprosto v klidu čilé obchodování západu s Čínou a pompézního přijetí čínského prezidenta ve Velké Británii (ukázka zde) se raději vůbec nevšimli, protože pak by se dostali do bezvýchodné situace. Zahrnout britskou královnu a politické představitele stejnou kritikou, jako prezidenta Zemana, by si samozřejmě netroufli. 

   Na výběr kandidátů a oceněných, současným prezidentem, může mít každý jeden z nás různý názor. Ale hysterické povykování o "přivlastnění si Hradu" a povýšenecké řeči, v podstatě o každém, kdo vyjádří podporu prezidentu Zemanovi se stává nesnesitelným. Marně pátrám v paměti, zda si tito lidé dovolili hodnotit oceňování spřízněných duší prezidenta Havla a zda tenkrát také hovořili o "kšeftování se státními vyznamenáními". Ale vzpomínám si, když jeden z oceněných, Pavel Landovský, odpověděl v rozhovoru na toto téma..."...co je komu do toho komu prezident dá nebo nedá vyznamenání, to je jeho rozhodnutí, až budete prezidentem můžete si taky rozhodovat...". 

   Aby té "protizemanovské" hysterie nebylo málo, přikládali ve včerejších otázkách pod kotel nejen principál pátečního cirkusu Gazdík (STAN), který se po volbách cítí být silným a neohroženým vůdcem mas, ale notně mu sekundoval, stejným sebeklamem postižený, pan Gabal (nestr. za KDU-ČSL). Ten už se v návalu "spravedlivého hněvu" vyjadřoval a cítil se snad být ministrem vnitra či obrany ( "...já mám za bezpečnost odpovědnost...","...já budu prověřovat, co dohodli a podepsali s Číňany..."). Rozhořčeně pánové hovořili o působení čínských a ruských rozvědek a ovlivňování naší politiky atd.atd.. Říkám si, dobře, může být, ale copak nám asi říká zmiňovaná Zpráva BIS o rozvědkách, aktivitách tajných služeb a ambasád jiných států na našem území, o ovlivňování politiků, veřejně činných osob a veřejnosti ? Pokud není ve zprávě BIS o těchto aktivitách ani slovo, je BIS, jako neschopná nebo prolhaná, naprosto k ničemu... Spíše si však myslím, že se tyto informace pánům, co teď "tvrdí muziku", jen nehodí do krámu a propagandistického boje s "vnitřním i vnějším nepřítelem". Tak uvidíme co z těchto "hrátek s ohněm" vznikne, mám čím dále, tím větší obavy....nikdy dříve jsem slovo VÁLKA neslyšel z médií a politických představitelů tak často, jako poslední dobou.

P.S. Pro jednoduše přemýšlející...Prohlašuji, že nejsem obhájcem ani nekritickým obdivovatelem Miloše Zemana, v prezidentských volbách jsem ho nevolil, stejně jako jsem nikdy nevolil ČSSD ani SPO ať už pod jeho vedením nebo kdykoliv jindy. Výběru některých jeho spolupracovníků nerozumím, stejně jako nesouhlasím s některými jeho názory. To však nic nemění na výše popsaném.

Hezký den

Tibet a Dalajláma - 1. díl  

Tibet a Dalajláma - 2. díl

Tibet a Dalajláma - 3. díl

Tibet a Dalajláma - 4. díl

Autor: Jiří Medula | čtvrtek 27.10.2016 1:50 | karma článku: 43,33 | přečteno: 2972x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1114x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2655x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,48 | Přečteno: 2581x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2063x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Křičte a chovejte se jako racek. Chlapec vyhrál soutěž v imitaci vřískotu mořských ptáků

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik