Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vždyť je to už realitou....aneb bude záchrana krvavá nebo ještě bez krve !!!?

Podíváme-li se na dnešní svět očima G.Orwella a jeho "manuálu" 1984,nezbavíme se mrazení v zádech ještě dlouhou dobu, pokud vůbec někdy.Jsou "národovečtí" politici opravdu extrémisté nebo vizionáři varující před globálním rizikem?

Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla

O tom, že kontinuálně vedené války v různých částech světa jsou nutné pro mír, nás přesvědčují političtí představitelé naší jedinečné západní civilizace poslední dobou čím dále tím častěji. Tvrzení, jak úžasné období Evropa, díky jedinečné EU, prožívá, je velmi pokrytecké. Rozbombardované Srbsko, zničená Ukrajina a krev nevinných zabitých budiž nám mementem. Nemluvě o milionech mrtvých v rozvrácených zemích a válkách mimo Evropu, jakými jsou Iran, Afganistan, Irák, Libye, Egypt, Sýrie, Jemen...atd.atd.

Svoboda "otročení" v montovnách nebo subdodavatelských firmách životně, a téměř výhradně, závislých na německých firmách. Svoboda utrácení vydělaných třetinových platů v německých potravinových a jiných super, hyper a megamarketech. Tlak hypoték, kterému jsou často vystaveny mladé rodiny je vše, jen ne jejich podpora a podpora porodnosti, což ostře kontrastuje s podporami všemožných místních i příchozích minorit a často nesmyslnými dotacemi předražených, nepotřebných nesmyslů. Večer bezmyšlenkovité tupé veselí při stupidních soutěžních pořadech, nekonečných seriálech a vaření amatérů i šéfkuchařů.

O nevědomost se, měrou vrchovatou, starají téměř všechna mainstreamová média, ať už vlastněna oligarchy nebo s nedefinovatelným vlastnictvím, nazývaným veřejnoprávní instituce se svými koncesionáři.

Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost.....Je třeba rozdupat vazby na minulost i rodinu i zemi....Rodina musí přestat fungovat i jako pojem...

Přepisování historie II.světové války je pomalu běžným jevem. Tvrzení, že Evropu a svět osvobodily od německého nacismu USA ( čest památce jejich 500 tisícům padlých) je více než pohrdavě neuctivé k 21 milionům padlých sovětských občanů a statisícům mrtvým Čechů, Srbů, Angličanů, Francouzů, Poláků...atd.atd. To je přece naprosto signifikantní přepisování dějin bez ohledu na to, jak nešťastným směrem se ubíral poválečný vývoj ve východní Evropě. Tolerování každoročních estonských "maršparád" bývalých členů SS, oslavy a ukrajinské vzývání Stěpana Bandery, který etnicky čistil Ukrajinu od Poláků, Židů a "moskalů" (jak nazýval Rusy on i dnešní vládci Ukrajiny) je více než alarmující.

Zpochybňování resp. absolutně žádná podpora rodin, ze kterých je možné očekávat děti. Oproti tomu podpora všemožných minoritních svazků, které jsou dávány na roveň rodiny. To je dnes běžnou realitou. Samozřejmě vše baleno do vzletných frází o lidských právech a humanitě...

Zmiňovat se o rozdupávání vztahů občanů k jednotlivým zemím, je asi zbytečné. Jsem přesvědčen, že toho si je dnes vědom snad každý. Už znovu se "tvoří nový člověk" tentokrát Evropan...Evropan bez přívlastků...bez vztahu ke své zemi a ke svému národu. Kdo dnes projevuje jakýkoliv vztah ke své národnosti, je označován za extrémního nacionalistu a xenofoba. Uvědomme si, že "nového člověka" tvořily obě ideologie 20 století, nacistická i komunistická, a zůstaly po nich desítky či spíše stovky milionů mrtvých.

Existence tzv. neslov

Slova nežádoucí, kterých je potřeba se zbavit nebo je nahradit.....vlastenectví, hrdost, soběstačnost (státní i osobní), národ, šetrnost (v souvislosti se spotřebou), nezávislost, Rusko (v jakkoliv pozitivní souvislosti), podpora rodiny, tradice, víra, státní suverenita, ...Výraz pokrytectví nebo licoměrnost veřejného projevu byl nahrazen slovním spojením "politická korektnost"...Bezpáteřnost a "beznázorovost" je nazývána politickou obratností...atd.atd. Newspeak dnešních politických žvanilů je brán jako běžné, nesrozumitelné blábolení, kterému už většina občanů ani nevěnuje pozornost.

Ideopolicie, ideozločin, ministerstvo pravdy, kdo projevuje touhu po nezávislých informacích je zrádce ( jediné pravdy a oficiálních ideologických dogmat )

Před časem byl v Parlamentu ČR tvořen "seznam zrádcovských webů". Paní Langšádlová (TOP 09) nás chce chránit, stejně jako gay- porno herec Janda s Evropskými hodnotami, před nesprávnými informacemi. Které jsou ty správné bude od 1.ledna dokonce posuzovat nově zřizovaný úřad či komise...nebo jak se bude tento předstupeň ideopolicie nazývat. Chtějí nám patrně vsugerovat, že je normální myslet si, jak dokola opakované absurdity, odporující zdravému rozumu, jsou normální...

Velký bratr 

Sledování telefonních hovorů (např. odhalení E.Snowdena), kamery na každém rohu našich měst, tlak na používání platebních karet, vydávání všemožných tzv. zákaznických nebo věrnostních karet nabízených nadnárodními obchodními řetězci....to vše poskytuje dokonalý sběr informaci o naši spotřebě, za co, kdy a kde utrácíme, co jíme, čemu se věnujeme, na jaké filmy chodíme do kin, co sledujeme na sociálních sítích atd. A jelikož zatím nebyly zrušeny hotové peníze, připravil nám náš "velký slovenský bratr" systém na sledování hotových transakcí...EET. 

A pokračování....pokud neotevřeme oči ? 

Pozvolna se rozjíždí cenzura na internetu i diskuzí pod články (samozřejmě pro naše dobro - ochrana proti xenofobii, nacionalismu, rasismu, ruské propagandě, "nenávistníkům"...atd.)

Jsme přesvědčováni, že všemožné restrikce a pokuty, např.na silnicích, jsou nutným řešením toho či onoho a jsme omračování jejich výšemi ( samozřejmě pro naše dobro - bezpečnost provozu )

Pokračuje likvidace živnostníků, kteří jsou jen klišé a kecy. To přece "velký slovenský bratr" tvrdil už před lety. Takže je nepotřebuje, lépe bude všem ve fabrikách patřících těm správným lidem ( to vše samozřejmě pro naše dobro - stejně živnostníci jen kradli a podváděli )

Následovat může výrazné omezení chovu domácího zvířectva a pěstování čehokoliv, aby se dokončila absolutní závislost všech na systému. Ono už se to navlíkne na nově a účelově přísně vymyšlené hygienické normy nebo jako nedovolené nezdaněné příjmy z úrody...takže to městská část obyvatelstva přejde bez protestů. Nehledě na to, že i toto opatření bude pro naše dobro. Proč by chovatelé a pěstitelé měli mít výhodu před těmi, kteří půdu nevlastní a "obohacovat se na jejich úkor" ?

Hotové peníze budou zrušeny. Některé banky (např. Citybank) už zrušily v ČR jakékoliv hotovostní operace. Všechny banky a např. i mobilní operátoři pokutují své klienty za platby v hotovosti nehoráznými poplatky. Je otázkou času kdy si najdou důvody pro toto "opatření" i prodejci potravin ve svých řetězcích. Následně bude argumentováno tím, že hotové peníze nejsou v oblibě a budou zrušeny. Poté bude představena nová "platební karta", na kterou si můžete nahrát všechny potřebné doklady. Už slyším ty reklamní slogany..." Nikdo vám ji nezcizí, nikde ji neztratíte a přesto ji budete mít stále u sebe...buďte moderní...používejte čipový podkožní implantát...a mnozí to opět přivítají s jásotem nad "pohodlným řešením". A po nějaké době budou staré a překonané karty zrušeny a plošně nahrazeny čipy. Tím bude zaručena absolutní kontrola nad občanem, jeho spotřebou i poslušností. Za vykonanou práci nám bude přidělen určitý počet bodů, budeme-li poslušně a nekonfliktně fungovat, bude nám umožněno pracovat a konzumovat předkládané. Proviníme-li se jakýmkoliv přestupkem nebo projevíme-li touhu po svobodě a životě mimo systém, budou pokuty automaticky strhávány z našeho bodového konta. Největším rebelům a odboji, který by nepochybně vznikl, by byla bodová konta samozřejmě okamžitě zablokována....

Všechny zvýrazněné pasáže v textu nejsou mými myšlenkami, nýbrž citacemi z románu G.Orwella 1984, Jsou to principy, kterými se musí řídit a ovládat nesvobodná avšak poslušná společnost. Z toho jak se dnešní společnost přiblížila této skvělé literární fikci až mrazí....Jak to dopadne je na nás. Je nutné otevřít oči, vidět rozpory mezi mluvenými, slibovanými a činěnými skutky většiny politických stran včetně "státohnutí", nebát se zkusit změnu mimo politický establishment a hlavně tlačit na správu veřejných věcí co nejblíže k občanovi, tedy decentralizaci celého mnohastupňového byrokratického molochu... Snadné to však určitě nebude....

Hezký den občané

 

 

 

 

 

Autor: Jiří Medula | neděle 20.11.2016 14:09 | karma článku: 37,04 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,25 | Přečteno: 1106x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2647x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 995x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,46 | Přečteno: 2574x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2062x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Otevřený dopis zbabělci Vítu Rakušanovi

Pohledem přímého účastníka prvního zastavení pojízdného cirkusu Repa-Burgr v Karviné. Se zamyšlením nad možnou řízenou eskalací emocí během následujících štací.

29.1.2024 v 9:36 | Karma: 38,51 | Přečteno: 3172x | Diskuse

Jiří Medula

Konečné řešení ožehavé otázky....aneb Větvička erledigt

Žádný strom neroste až do nebe, to byste si měli uvědomit všichni. I ty drahý Větvo. Možná sis myslel, že když máš tolik titulů, ocenění pro historicky nejúspěšnějšího blogera a maximální oblíbenost u čtenářů, tak jsi v klidu...

5.9.2023 v 6:54 | Karma: 44,81 | Přečteno: 3965x | Diskuse| Hyde park

Jiří Medula

Vážený Andreji Babiši, pojďme spolu chvíli snít... i když budeme bdít

Nepatřím a nikdy jsem nepatřil k voličům politického hnutí ANO. Naopak jsem se nejednou vyjadřoval na jeho adresu docela kriticky i když v žádném případě nepatřím do fanatického, tvrdého jádra antibabiš hysteriků pětidemolice...

8.1.2023 v 3:03 | Karma: 19,60 | Přečteno: 764x | Politika

Jiří Medula

Děkujeme CNN... aneb když se předvolební manipulace potká s realitou.

Právě skončená předvolební debata na stanici CNN ukázala v plné nahotě, že i předvolební manipulace mohou dosáhnout svých limitů. Skoro by se chtělo CNN poděkovat, to by ovšem nesměla účelově oddělit tři preferované kandidáty...

5.1.2023 v 1:14 | Karma: 35,08 | Přečteno: 1823x | Společnost

Jiří Medula

Za všechny proti všem.... aneb budou použity staré triky ?!!!

Předvolební prezidentská kampaň vstupuje do finální fáze. Navzdory původnímu počtu uchazečů se situace velmi vyjasnila. Proto může dojít k velmi zásadní a značnou částí občanů toužebně očekávané změně. Stačí mít rozum a odvahu...

5.12.2022 v 16:47 | Karma: 30,86 | Přečteno: 2101x | Politika

Jiří Medula

Prezident J. Bašta je nadějí pro vlastenecké voliče...

Šance prezidentského kandidáta Jaroslava Bašty velmi výrazně stouply. Je totiž jediným vlasteneckým kandidátem na funkci prezidenta. Ostatní, které bylo možno za ně považovat nebo se tak alespoň sami prezentovali, byli vyřazeni.

28.11.2022 v 1:26 | Karma: 26,84 | Přečteno: 1057x | Politika

Jiří Medula

Když se k původním otazníkům kolem demonstrace přidávají vykřičníky...

Tak jsem zase uvěřil. Chvíli jsem byl sice lehce nedůvěřivý,ale nakonec jsem uvěřil v čistotu úmyslů restartovaného "Milionu chvilek".Zřejmě to však byla chyba. Posuďte sami příběh plánované ostravské demonstrace a zvláštní reakce

24.9.2022 v 6:28 | Karma: 30,27 | Přečteno: 1912x | Politika

Jiří Medula

Zklamání z Blaška. S Blaškem nebo bez Blaška.....ale vždyť je to jedno

Tak za sebou máme další estrádní vystoupení, které má za úkol otupit odhodlání občanů volit vlasteneckou opozici, která svoji dlouhodobou, parlamentní životaschopnost prokázala... A co na to agent Zifčák? Sleduje to a řídí...

15.9.2022 v 12:45 | Karma: 25,61 | Přečteno: 769x | Politika

Jiří Medula

Ignorujete opozici a už i občanskou veřejnost... To nemůže dopadnout dobře. Pro vás !!!

Oprávněné požadavky, které se doposud marně snaží v Parlamentu prosadit jediná parlamentní vlastenecká strana, tedy SPD, zazněly v sobotu od veřejnosti a mimoparlamentních subjektů. Reakcí vládních politiků je přezíravá ignorace

5.9.2022 v 7:07 | Karma: 29,77 | Přečteno: 944x | Politika

Jiří Medula

Operace "Milion chvilek vzor 22"... aneb otazníky kolem demonstrace 3.9.2022.

Stále stejná předvolební taktika, a přesto se opět najdou lidé, kteří jsou ochotni uvěřit, že tentokrát nezažijí hořké zklamání jako už tolikrát. V čase všeobecného rozkladu mnohých jistot jsou vděčni za pár týdnů v naději...

19.8.2022 v 7:07 | Karma: 39,02 | Přečteno: 14700x | Politika

Jiří Medula

Žaluji Daniela Landu !!!....Jistě, pane ministře

Je zřejmé, že v blízkosti ministra strachu Vojtěcha, ani univerzálního ministra Havlíčka, se žádný Sir Humphrey nevyskytuje. Ten by jim totiž vysvětlil, že mají být alespoň zticha, když už se podílejí na covidovém rozvratu státu..

16.11.2021 v 10:09 | Karma: 37,62 | Přečteno: 1650x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Větvo, drahý příteli v dalekém exilu na východě

dobrovolně jsem se rozhodl napsat ti z našeho šťastného Protektorátu pár řádků. Nežije se nám tady s novými nařízeními zase tak špatně, říšské fabriky zatím fungují bezchybně a dobrý český dělník má klid na práci.

1.3.2021 v 13:47 | Karma: 40,27 | Přečteno: 2422x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Zruší premiér na přání starostů Horních a Dolních Lhot Parlament? A proč ne...

Proti tomu, jak si parlamentní demokracií vytírá zadek dnešní covidová brigáda rychlého nasazení, bylo "únorové převzetí moci" naprosto v mezích zákona. Otázkou zůstává, jak velké následky poneseme tentokrát.

15.2.2021 v 8:09 | Karma: 28,64 | Přečteno: 877x | Diskuse| Politika

Jiří Medula

Novotný, Fiala...aneb kdo drží "lajnu"?

Buďme vděčni Novotnému, že má odvahu.... Odvahu ukázat opravdovou podstatu (nejen) ODS. Parta ustrašených, fráze blábolících exhibicionistů, schopných akorát dokola omílat naučené mantry v Otázkách VM a držet "lajnu"...

4.9.2020 v 14:52 | Karma: 31,18 | Přečteno: 845x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Prodali jsme vše co šlo. Prodáme i zbytky svobody, suverenity a národní hrdosti ?

Opustit EU je prý sebevraždou, varují někteří experti, kteří zároveň varují před jinými experty, kteří naopak varují před jednostranně orientovanou ekonomikou. EU nás prý chrání i před námi samotnými, tvrdí ekonom Deloitte Marek

8.2.2018 v 0:33 | Karma: 41,22 | Přečteno: 2146x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik