Z politické divize firmy jediného majitele je dnes už jen sekta...Svědkové Andrejovi...!!!

11. 05. 2017 1:14:46
Ani v dalším díle seriálu "Chci stát řídit jako firmu..svoji firmu" není možné mít svého oblíbence. Ale přesto, postoje A.Babiše a jeho sekty, jsou něco, co tady ještě nebylo. Guru AB je nedotknutelný, nekritizovatelný...svatý muž

Je to kampaň....já odmítám...já jsem se ničeho nedopustil...já si nepamatuji...já nevlastním...já neovlivňuji...já jsem transparentní...já bojuji proti korupci...já tady bojuji za lidi proti tradičním zkompromitovaným stranám...já makám a nemám čas na žvanění...všeci kradnú...atd.atd.atd... Nejfrekventovanější prohlášení A.Babiše od jeho vstupu do politiky. Tedy pokud před sebou má kamery a hraje svoji roli.

Ovšem poněkud jinak se vyjadřuje a jedná domnívá-li se, že to veřejnost nevidí a neslyší. Arogantně se vyjadřuje v podstatě o každém, kdo slepě nenásleduje jeho "geniální" myšlenkové pochody, občas "vyslýchá", občas mazaně vyhrožuje, jindy nátlakově naznačuje jak je mocný nebo udílí pokyny, co mají, užiteční idioti v jeho žoldu, udělat a kdy...Metody, které se v mládí naučil uplatňuje skvěle. ( Dobře poslouchejte jak mluví s člověkem Andrej Babiš )

Spolupracovníci z Anofertu, tedy členové sekty, kterou vlastní, jsou jednoznačně v postavení podřízených zaměstnanců, následujících svého šéfa a vůdce, ať se děje co se děje... Jak jinak si vysvětlit, že se nikdy, po žádném průšvihu A.Babiše, nenašel mezi několika stovkami členů ani jediný hlas, který by vyjádřil sebemenší pochybnost nebo jen naznačil vlastní názor.

Ať už se jedná o vrchního podržtašku J. Faltýnka, který by za svého vůdce a zaměstnavatele snad i zemřel....herce M.Stropnického hrajícího momentálně roli ministra obrany, který by tak rád hrál roli prezidenta, že vůdce kritizovat vlastně ani nemůže....agilní a hyperaktivní K.Šlechtovou, která s nasazením i nadšením předlistopadového svazáka o svém představeném nepochybuje tak nějak ze zásady....nebo ministra spravedlnosti R.Pelikána, který si, s mistrně nasazenou maskou věčně ustaraného, upracovaného dříče, popletl princip "spravedlnost musí být slepá" a raději sám oslepl i ohluchl, aby se snad nemusel k průšvihům, střetu zájmu a aroganci svého šéfa vyjadřovat. Nikdo z nich, ani z ostatních členů politického projektu A.Babiše a Agrofertu, nenašel odvahu vybočit z mantinelů, které, svými vyjádřeními a postoji, stanovil A.Babiš. Sledovat např. kroutící se K.Šlechtovou ve studiu ČT 24 bylo více něž tragikomické...

A.Babiš dokázal posunout dno politické žumpy ještě níže, než kdokoliv před ním. Arogantně a povýšeně huláká na všechny kolem sebe. Napadá kohokoliv, kdo klade dotazy, na které on nechce odpovídat. Otevřeně vyhrožuje, že pokud bude odvolán, všem ukáže co dokáže se svými médii (viz vyjádření L.Zaorálka v Poslanecké sněmovně). Ovšem budiž mu ke cti, že v jedné věci opravdu nelhal. Dlouhou dobu tvrdil a tvrdí, že on není politik. Měl a má pravdu, on přišel do politiky jen podnikat...není politikem, je podnikatelem v politice, který se snaží maximalizovat své zisky a vytvářet si co nejlepší podmínky. O konkurenci nebo možné budoucí konkurenci by chtěl mít, jako každý jiný podnikatel a "žralok", co nejvíce informací, případně by ji rád "tak trochu přidusil". A tak tu máme EET monitoring podnikatelů a živnostníků, kontroly a jeho médii živenou jeho propagandu, jak všeci kradnú a on to musí hlídat, aby měl peníze pro zaměstnance, ktorý nekradnů...

Dokud mu však tento zákeřný, populistický žvást, znovu rozdělující společnost na "my a oni" , budou pitomci věřit, Andreje Babiše a jeho sekty se jen tak nezbavíme a nic na tomto faktu nezmění ani deset Čapích hnízd, ani problémy s financováním korunových dluhopisů, ani jeho střety zájmů, ani jeho lhaní, ani estébácké metody...prostě nic. On totiž dobře ví, že "drzé čelo je lepší než poplužní dvůr", jak říkávaly naše babičky. No nic, buďme rádi, že opravdu "žádný strom neroste až do nebe", protože jinak bychom asi dopadli nevesele....( možná takto ).

Hezký den

P.S. Před časem jsem uveřejnil článek s virtuálním rozhovorem A.Babiše s fiktivní redaktorkou. Srovnejte s reálným rozhovorem s redaktorem Lidových novin....(článek - virtuální rozhovor)...(reálný rozhovor)

Autor: Jiří Medula | čtvrtek 11.5.2017 1:14 | karma článku: 30.29 | přečteno: 959x

Další články blogera

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma článku: 35.20 | Přečteno: 1081 |

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma článku: 41.78 | Přečteno: 2618 | Diskuse

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 983 | Diskuse

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma článku: 41.45 | Přečteno: 2547 |

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 10.71 | Přečteno: 143 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 284 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.10 | Přečteno: 151 | Diskuse
Počet článků 69 Celková karma 36.11 Průměrná čtenost 2453
Zprava se snažím o nestrannost.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...