Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Operace "Milion chvilek vzor 22"... aneb otazníky kolem demonstrace 3.9.2022.

Stále stejná předvolební taktika, a přesto se opět najdou lidé, kteří jsou ochotni uvěřit, že tentokrát nezažijí hořké zklamání jako už tolikrát. V čase všeobecného rozkladu mnohých jistot jsou vděčni za pár týdnů v naději...

   Rozvrat dosavadních jistot českého státu jede pod taktovkou Protektorátní správy ostošest. Zastupující protektor už ani nepředstírá zájem o národní zájmy. Ministr vnitra už ani nepředstírá, že jeho partaj není pouhým gangem banditů rabující státní kasu, který řídí, mezi kokainovými dýchánky, navenek oficiálně uznaný "poloretard".

   Situace dospěla do bodu, kdy otevřeně lžou, aniž by se červenali. My víme, že oni lžou. Oni ví, že my víme, že oni lžou. My víme, že oni ví, že my víme, že oni lžou....a přesto lžou zvesela dále. Alexandr Solženicin takto popsal určité stádium rozpadu bývalého Sovětského svazu. V podobném stádiu se dnes, dle mého názoru, nacházíme i my. Myslím si, že je v tom paradoxně určitá naděje, uvědomíme-li si jak bývalý režim dopadl.

   Ovšem než dojde rozpadající se současný režim ke svému konci, budou se jeho protagonisté, silové složky, tajné služby, dobře živení a ochotně kolaborující novináři a redaktoři, najatí "píáristé", užiteční idioti, ale i mnozí slušní, jen příliš důvěřiví a naivní lidé podílet na prodlužování jeho agónie.

   Proto jsme nyní svědky oprášení starého triku v novém kabátě. "Milion chvilek verze 22" je sice na samém začátku. Přesto lze vypozorovat stejný rukopis, prostředky, způsob provedení, hry s lidskými emocemi a nadějí, to vše je téměř identické. Jen cílová skupina je tentokrát jiná. Lidé se vztahem k národnímu státu, kritická část obyvatel nespokojených s postavením naší země v EU, chcete-li vlastenecky smýšlející lidé. Ti jsou dnes cílovou skupinou "Milionu chvilek verze 22", jehož prvním počinem je velkolepá show na Václavském náměstí, tedy halasně avizovaná demonstrace 3.9.2022.

   A jako už tradičně se před volbami (ano já vím, vždy je před nějakými volbami) znovu objevuje nová spasitelská strana a nový mesiáš, tentokrát v podobě Jindřicha Rajchla. Nikdo se nepozastavuje nad skutečností, že tentýž Jindřich Rajchl mohl, jako člen a místopředseda, realizovat všechny své představy v rámci Trikolory s již vybudovanou stranickou strukturou, a neučinil tak. Nikomu není divné, další štěpení hlasů, protože tato strana nepřináší nového vůbec nic, tedy cílí na stejný voličský elektorát jako SPD nebo právě Trikolora. Málokdo si klade otázku, čím to, že manipulační agentury předstírající výzkum veřejného mínění, které jiné, nově vzniklé, politické subjekty vždy naprosto ignorují, jsou najednou tak vstřícné vůči nové straně Jindřicha Rajchla i k němu samotnému.  Ano, uznávám jak jeho rétorické schopnosti, tak se ztotožňuji s drtivou většinou jeho názorů, jako asi téměř každý, komu není pochuti devastace naší země v novodobém evropském žaláři národu.

   Zároveň ale kladu otázku. Je-li motivací Jindřicha Rajchla i organizátorů zmíněné demonstrace     3.9. 2022 na Václavském náměstí sjednocení vlasteneckých stran, nebylo by účelnější zvednout telefon, zavolat sekretariáty stran, nabídnout své schopnosti, dohodnout předem možnosti a případnou formu sjednocení u jednoho stolu a teprve s dohodnutými výsledky předstoupit před veřejnost plnou očekávání? Namísto toho se prostřednictvím live streamu posílají vzkazy SPD a diktují podmínky ve stylu Mikuláše Mináře, blahé paměti, který v určité fázi téměř povolával loutky tzv. Demobloku. Rozhodla-li se SPD vyslat svého zástupce v osobě poslance Jiřího Kobzy a bylo-li to ústy jednoho z organizátorů akceptováno (čehož jsem byl svědkem), nerozumím a jsem upřímně zklamán z následných "tanečků a zvratů". SPD, ať se to někomu líbí nebo nelíbí, si své postavení během let tvrdě odpracovala. Tomio Okamura, se svoji buldočí povahou, ustál neuvěřitelnou špínu a útoky na svou osobu. Fakt, že po rozbití Úsvitu je současná SPD ostražitější, by neměl nikoho překvapovat a hněvat, pokud tedy nemá v úmyslu nebo zadání její poškození, případně rozbití.

  Záměr projevit masový občanský odpor je jistě chvályhodný, ale bez konkrétních výsledků se budou účastníci demonstrace rozcházet s pocitem zklamání, jako už mnohokrát, a stávající moc bude spokojena. Mají totiž vyzkoušeno, že demonstrace lze úspěšně ignorovat.... Čím více zklamání, tím větší apatie. Čím více rozdělená vlastenecká fronta, tím bezvýznamnější. Opravdu věříte, že představitelé všech těch půl až dvouprocentních politických stran jsou čistí jako lilie, jde jim o podstatu, nesledují pouze své zájmy případně i zadání ? Tak v takovém případě se budeme dále točit v bludném kruhu, klesat ke dnu a naivně se radovat další miliony chvilek z falešných nadějí.....dokud nás smrt nesjednotí...

S úctou Jiří Medula

P.S. Málem bych zapomněl. Kucííí, přiznejte aspoň to, že slogan Česká republika na 1. místě jste fakt šlohli SPD, která "ho jede" už ani nevím jak dlouho. A spolu se mnou to ví celá republika. Tak ať to nedopadne tak, že všichni budou vědět, že vy lžete, vy budete vědět, že všichni ví, že vy lžete atd.atd.... Ale to bychom se dostali na začátek článku.... Zatracený šťoura Solženicin, co? Tak dycky rovinu, kucííí, dycky rovinu...

Autor: Jiří Medula | pátek 19.8.2022 7:07 | karma článku: 39,02 | přečteno: 14700x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1113x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2654x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,48 | Přečteno: 2581x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2063x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik