Otevřený dopis zbabělci Vítu Rakušanovi

Pohledem přímého účastníka prvního zastavení pojízdného cirkusu Repa-Burgr v Karviné. Se zamyšlením nad možnou řízenou eskalací emocí během následujících štací.

Vážený pane Rakušane,

okolnosti kolem Vašeho pondělního vystoupení v Karviné, následné reakce veřejnosti a především Vašich propagandistů, mě nutí obrátit se na Vás ještě jednou a uvést na pravou míru to, co se v Karviné odehrálo a kdo jakou roli v tomto Vašem spektáklu hraje.

Nutno uznat, že celé představení bylo Vašim novým PR týmem pečlivě připraveno, technicky zajištěno a režírováno. Vaši poradci správně vyhodnotili náladu ve společnosti a reakce občanů. Správně jste instruovali některé vaše komparzisty i členy Vašeho hnutí, kteří Vám položili nejednu otázku, na kterou bylo snadné dlouhosáhle odpovídat a připravovat materiál pro váš velmi početný PR tým, který se činil, co mu síly stačily. Ano, taktika částečného zpytování svědomí, že „ne všechno se povedlo, ale teď už k vám, milí občané, opravdu přicházím já, spasitel Vít Rakušan v ležérní mikině a vše zařídím“, je mazaný tah, ale to je tak asi všechno. Upřímnosti v tom není, ani co by se za nehet vešlo. Jen a pouze prachsprostý marketingový kalkul.

Velmi dobře jste počítali s reakcemi veřejnosti, které se daly očekávat. Vaši marketingoví poradci kalkulovali i s faktem, že právem nahněvaní občané, kteří nejsou, tak jako Vy a Vám podobní, školeni a připravováni k veřejným projevům na mikrofon, neškolí je odborníci na manipulaci s veřejností, tedy PR poradci a jiní dobráci, kteří sebevětšího pokrytce naučí tvářit se a hovořit jako anděla, pokud tedy dostanou patřičně zaplaceno, budou následně vykreslováni jako primitivové a lůza, viz vyjadřování mnohých Vašich skalních obdivovatelů v diskuzích nebo hlásné trouby nových pořádků, mám na mysli Fórum 24, jmenovitě jakousi Johanu Hovorkovou, která tvrdí, že Vaše karvinská anabáze je, cituji... „důkazem, že s lůzou se nedá mluvit.“

Velmi dobře jste měl zajištěno, aby mikrofon směřoval především do těch správných rukou, ať už připravených komparzistů a sympatizantů nebo občanů, o kterých se zmiňuji v předchozím odstavci. Jakmile byly otázky formulovány tak, že bylo zřejmé, že tazatel bude schopen oponovat Vašim nacvičeným odpovědím, okamžitě byla vyvíjena snaha o odebrání mikrofonu s přece „férovým“ argumentem „Vy už jste otázku položil a jsou tady i další zájemci.“ O vypínání nebo zeslabování mikrofonu, který měla veřejnost k dispozici se nemá smysl ani zmiňovat, to patří ke standardu každé řízené tzv. diskuze bez cenzury, že ano.

Nutno uznat, že Vaši marketingoví poradci správně vyhodnotili, že se v pivnici nejde pro nějaké ostřejší slovo daleko. Mazaně jste kalkulovali s faktem, že v "Ostravsko-karvinskem regionu razovitem", řečeno slovy našeho génia a rovného synka Jarka Nohavici, mnozí frustrovaní chlapi, kteří byli kdysi hrdi na fabriky, šachty a hutě, ve kterých pracovali a dnes se dívají na jejich ruiny a pokračující devastaci, možná nebudou chtít ani diskutovat a dají pouze volný průchod své frustraci. Volbou pivnice jste však neprokázali žádnou svou geniální invenci, pouze jste se inspirovali u jiného Rakušana, který kdysi startoval svou kariéru v pivnicích bavorských. Ano i Adolf Hitler dobře věděl, že v pivnicích není prostor pro racionální diskuzi a hraje se pouze na emoce. Ne opravdu jste nedokázal tímto počinem svoji odvahu, právě naopak. Vy se jen mazaně skrýváte před opravdovou diskuzí s názorovými oponenty a jejich argumenty v hlučném, hučícím davu. Je to stejně mazaná taktika, jakou je zahrnutí podstatných informací hromadou balastu. Ano, nelze-li dnes, s ohledem na dnešní technologické možnosti věci utajit, je potřeba je relativizovat všemožnými polopravdami a bláboly, kterými je účelově zaplevelován veřejný prostor. Stejně tak Vy dnes dobře víte, že všechny průšvihy, skandály a neumětelství, které máte Vy a vláda pětikoalice na svědomí nelze nadále ani utajovat, ani prezentovat jako úspěchy a proto jste s veřejností rozehrál tuto špinavou hru. Naoko se budete snažit vytvořit dojem, že si sypete popel na hlavu, ale pouze tak, abyste se zároveň i hájil, ovšem samozřejmě bez možnosti názorových oponentů a kritiků, odhalit v plnohodnotné „nepivní“ diskuzi tuto Vaši falešnou hru.

Ne, pane Rakušane, Vy nemáte odvahu, pokud byste ji měl, přijal byste již v pondělí moji nabídku poskytnout takový rozhovor zpravodajství KTV live a mohl jste v živém přenosu dokázat, jak chabé jsou mé argumenty a jak silné ty Vaše, a jak neprofesionální a dezinformační jsou tzv. alternativní média. Měl jste možnost udělat ze mě, představitele lůzy (řečeno slovníkem hodnotového média Fórum 24) trhací kalendář a roznést mě na kopytech Vašich brilantních argumentů. Mohl jste odejít jako vítěz, ale bál jste se. Bál jste se tak moc, že Vás Váš PR tým raději okamžitě odvedl, s tím že „už opravdu musíte“. Opravdu? Kam jste asi o půl osmé večer tak spěchal, že jste si nechal uniknout takovou možnost deklasovat nás, dezoláty a dezinformátory v přímém přenosu?

Pokud byste měl opravdu odvahu, přijal byste nabídku na takovou diskuzi se zástupci opravdu nezávislých internetových médií, kterých je ve veřejném prostoru dnes již dostatek. Pokud by to nemělo být Zpravodajství KTV live, seberte odvahu a zkuste třeba Rádio Universum Martiny Kociánové, Protiproud Petra Hájka, TV Petra Bureše nebo Aby bylo jasno Jany Bobošíkové ať jmenuji pouze některé možnosti. Ale něco mi říká, že tak neučiníte a budete se i nadále skrývat u Václava Moravce a jemu podobných.

Víte pane Víte, pondělní karvinský spektákl měl Váš nový propagandistický tým připraven téměř dokonale, jediné s čím jste nemohli počítat a nepočítali byla právě nabídka rozhovoru naživo a právě proto zavládlo takové zděšení. V diskuzi jste se dvakrát úspěšně vyhnul odpovědi, zda jste ochoten rozhovor poskytnout, ale v závěru už to nešlo, a proto jste byl odveden. Dokud nebudete schopen opravdové názorové výměny a budete se i nadále skrývat v hlučícím davu, nejste nic jiného než falešný hráč a zbabělec, a takové, jak jistě dobře (jako špičkový znalec fotbalových kabin) víte, kabina nakonec vždy vykopne a lidi vypískají....

S přáním brzkého politického konce

Jiří Medula

P.S. Po premiéře cirkusového představení v pivnici v Karviné, ve správně zvolené městské části s příznačným názvem Mizerov, bude zajímavé sledovat, zda inspirace bavorskými pivnicemi bude pokračovat i dalšími možnými akcemi na přilákání pozornosti nebo ospravedlnění následných kroků. Ne nemyslím si, že bude po vzoru zinscenovaného zapálení Reichstagu cokoliv zapáleno, řečeno s mírnou nadsázkou, aby mohly následovat represivní akce na nepohodlné nebo se přestalo mluvit o všech skandálech, které se táhnou s principálem Rakušanem.  Ale umím si představit, jak by si nový propagandistický tým, který pojízdný cirkus vymyslel, dokázal skvěle poradit s případným lehkým napadením principála. Pár dobráků v civilu nahází směrem k principálovi pár půllitrů, ochranka a Policie ČR provádí profesionální zákrok a odváží principála (i delikventy) do bezpečí, veřejnost je zhnusena úrovní "dezolátů" a vyjadřuje podporu napadenému principálovi, ten vystupuje jako hrdina s prohlášením, že on se zastrašit nenechá a bude i nadále pokračovat v krasojízdě... Procenta v předvolebních průzkumech rostou a opona padá. Na divadle je možné úplně všechno...

   Milí účastníci dalších zastavení pojízdného cirkusu i vy poctiví kluci uniformovaní, mějte oči otevřené...

 

Autor: Jiří Medula | pondělí 29.1.2024 9:36 | karma článku: 38,51 | přečteno: 3174x
  • Další články autora

Jiří Medula

Nenáviďte USA...nenáviďte RUSA !!!

To jsem kdysi před lety na návštěvě u tety, tenkrát mladý, nevinný s právem dělat kraviny, otevřel si noviny. Z nich pak na mě vyskočilo "nesmíš mít rád USA". A dnes zase politruci "nesmíš mít rád Rusa". Som z toho volaako zmetený

11.3.2024 v 10:11 | Karma: 35,26 | Přečteno: 1114x | Společnost

Jiří Medula

Vivat Green deal. Nulové uhlíkové stopy lze dosáhnout. Důkaz je na světě.

To se pár chytrých hlav dalo dohromady a řekly dost. A není náhoda, že se těch pár chytrých hlav sešlo v bruselském panoptiku a v sekretariátech jejich českých místodržících. Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok napřed...

26.2.2024 v 9:10 | Karma: 41,81 | Přečteno: 2656x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Psem ocasi dnes vrtí... A nebojí se smrti?

Společenská situace je vážná, nikoliv však zoufalá. Stále zůstává jedna z jistot, která nám může významně pomoci zbavit se strachu z toho, co s námi bude, budeme-li se "novým pořádkům" aktivně bránit. Ta jistota má jméno SMRT.

23.2.2024 v 9:51 | Karma: 25,09 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jiří Medula

Jsem ze sebe zhnusen...dál se stýkám s Rusem.

Bedlivě sleduji veškeré dění kolem, vnímám utrpení civilního obyvatelstva, vidím mrtvé na bojištích i ve věznicích, porušování mezinárodního práva a snažím se nad tím vším přemýšlet. Tak kde ksakru dělám chybu...?

20.2.2024 v 23:02 | Karma: 41,48 | Přečteno: 2582x | Společnost

Jiří Medula

Když země má je prodaná... přemýšlím raděj bez lana.

Tato země si půjčuje na svůj vlastní provoz. Přesto financuje kdeco, ale zároveň přesvědčuje vlastní občany, že pro ně prý peníze nemá. Na horní palubě se tančí i když se do podpalubí valí voda. Co myslíte, jak tohle skončí...?

30.1.2024 v 9:37 | Karma: 37,27 | Přečteno: 2063x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik