Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

8. otázka pro nejenom pro autora blogu

Mohou příznivci jakékoliv víry a přesvědčení propagovat a získávat hlasy ve volbách pro změnu pravidel,  tedy získávat většinovou podporu pro třeba nejtvrdší uplatnění práva šária, nebo kanonického práva  v obvodu jurisdikce české republiky?

9. otázka nejenom pro autora blogu

Pokud odpověď na 8. otázku zní ne, lze pak ještě hovořit o demokracii? Nevzniká pak právo občanům na násilný odpor proti takovému nedemokratickému režimu, zaručený ústavou? Nemohou pak legitimně  stoupenci práva šária, nebo kanonického práva zkusit začít jeho uplatňování násilím, když tedy ten systém jim neumožňuje prosadit svá pravidla demokraticky, tedy svobodnou agitací pro své názory?

0 0
možnosti

Odpověď na Vaši 8.otázku

Pokud vede jakákoliv ideologie nebo náboženství k diskriminaci třeba i menšiny nebo byť jen jediného člověka s ohledem na všeobecně uznávané "lidskoprávní" normy, humanitu (nikoliv pseudohumanitu) a svobodu společnosti i jedince tak NEMOHOU. Viděno Vaší optikou by tedy byly legitimní všechny excesy minulosti, např.nacionální socialismus předválečného Německa nebo komunistické pojetí svobody uplatňované tzv.diktaturou proletariátu. Ne většina nemusí mít vždy nutně pravdu, nemá automatické právo na prosazení čehokoliv ani revolucí ani přijetím pokřivených zákonů jdoucím proti ideálům humanity a rozumu...

Odpověď na Vaši 9.otázku

Ano stále nebo možná právě proto se bude jednat o demokracii, protože demokracie neznamená slaboduchý primitivismus a není ani "diktatura proletariátu". Pro lepší pochopení a zjednodušení se zamyslete nad případem

Giordana Brunna. Copak tehdejší většinový názor dokonce vzdělaných autorit byl správný ?

4 0
možnosti

R^ Pan Abbás, který se často ohání křížovými výpravami, by mohl popsat historické období 645 - 1000 let n.l. a poctivě spočítat počet mrtvých a k tomu počet zotročených a samozřejmě znásilněných.

1 0
možnosti
Foto

Tak tak, Mohamedův islám vznikl jako odveta za křížové výpravy, které se budou za 400 let konat.

Kdosi tu jednou napsal o vlivu muslimského incestu. Patrně se strefil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik