Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohové jsou dva, Jeden stvořil nás a druhého si vymysleli lidé. Ten druhý, ať už je představován kýmkoliv, slouží jen k manipulaci. (P.K. PeeKay)

0 0
možnosti

Tomáše Halíka oslabuje jeho ctižádost, prof.Piťhu zase jeho konzervativnost. Ani jeden není pro mě tím pravým duchovním vůdcem.

0 0
možnosti

Halíku, ty neznáš staetími prověřenou pravdu - HLAS LIDU - HLAS BOŽÍ ? Ty jako křesťan a páter bys to měl nejlépe vědět ! Nebo jsi ten z katolíků, kdo by nejraději tady zase zavedl inkvizici, odpustky či Malleus maleficarum? Nevíš, proč byl Jan Hus upálen? Jestli jsi stejný takový katolík, který by to nejraději zavedl, tak jsi pohrobek papeže Innocence III., který to vše zavedl a krvavě praktikoval, a tak se ale na tebe vztahuje exorcismus, páč jsi falešný prorok, spolčený s ĎÁBLEM !!! Já ač ateista a heretik ti ale musím připomenout, a ty to určitě velice dobře víš stejně jako já, zasvěcený do významu slova templář, a všichni dobří lidé, věřící či ateisté, že PRAVÉ Ježíšovo poselství je jenom jedno. Ale výše uvedené to určitě není....! Tudíž si se svými výlevy můžeš tak akorát víš co....:-P

2 0
možnosti

Rozdíl mezi otcem Piťhou a Halíkem je v tom, že otec Piťha je nejen vzdělanější a moudřejší než Halík, ale také člověk, který je nesmírně skromný. Halík je nesmírně povrchní. Nevím kdo četl jeho knihy, ale je to vše plytké, samé klišé, bez hlubšího zamyšlení. Halík se rád prezentuje jako intelektuál, představitel nové katolické elity. Jenomže skutečnost je taková, že ti vzdělaní a mladí nejdou za ním kvůli tomu, že je katolický kněz a nehledají víru, ale jdou prostě na Halíka, na toho intelektuála, který je jiný než většina katolických kněží a ukazuje novou církev, kde není místo pro církevní nauku a pro Boha. Je tam pouze místo pro intelektuální elity, které se již neřídí naukou církve, ale pouze svým svědomím a přesvědčením. Halík představuje intelektuální pýchu, jak o ní mluvil Andělský učitel Tomáš Akvinský. Představuje intelektuální nadřazenost nad církví a její naukou a církev je pro něj pouze výtahem do nebes pýchy a zástěrkou. Druhým opakem je otec Piťha, ale také kardinál Duka, kteří představují skromnost, lásku k druhým a také lásku ke svému národu. Drží se při zemi a oba nejednají jen z pozice kněží církve, vzdělaných teologů, ale také jaké lidé, kteří znají totalitu, kteří znají lidskou bídu, kteří jednají ze svých životních zkušeností.

K čemu bude jednou Halíkovi u Boha všechna jeho světská sláva? Žádné tituly si do hrobu nevezme. Bůh mu svěřil stejně hřiven jako každému jinému, On bude Halíka soudit a mnohem přísněji než ty, kteří kněží Církve nejsou.

10 0
možnosti

Naprosto dokonalé...smekám. Nejraději bych Vaši charakteristiku zmiňovaných lidí okopíroval a připojil k článku...R^

3 0
možnosti

Bylo to asi v lednu, známý mi říká, pojď si poslechnout jednoho kněze. Nejprve jsem odmítala, protože náboženství nemusím, ale známý mě přesvědčil a pustil mi záznam s projevem Petra Piťhy. Byla jsem příjemně překvapená. Z toho člověka vyzařuje zcela něco jiného než z pana Halíka. Dávám karmu a taktéž přeji hezký den!.

10 0
možnosti

Díky za Vaše slova. Víte, já znám mnoho lidí, kteří říkají něco podobného jako "náboženství nemusím" a přesto žijí ve větším souladu s Bohem než spousta pokrytců, kteří sami sebe prezentují jako ctnostné věřící. Ti lidé často ani neznají "z hlavy" Desatero, protože oni ho neřeší, oni ho žijí s takovými lidmi je radost diskutovat o čemkoliv, oni v sobě totiž mají klid, mír a pokoru... Stejně jako Petr Piťha.

4 0
možnosti

Pane Medulo moc děkuji za článek, cítím to naprosto stejně! Máte ode mě karmu a těch "hejťáckých" reakcí si nevšímejte, urážet někoho nebo dokonce jeho rodiče dokáže jen chudák! Já vám držím palce a ráda čtu všechny Vaše blogy!

9 1
možnosti

Vždyť jsem to říkal, že patříte k sobě ;-D

1 7
možnosti

Halíka skutečně nemám rád, ale pro jiná jeho prohlášení, ale v tomto případě je to tak, že říká pravdu

Pokud chcete něco řešit referendem tedy přímou demokracií, musíte prvně zajistit, aby voliči..a to všichni, přesně rozuměli danému problému.. Musím se přiznat, že nevím, jak chcete dosáhnout této úrovně informovanosti a schopnosti uvažovat v rovině politické a ekonomické u všech voličů. Opačný případ nastal s Brexitem. Ale i u nás je to tak, že lidé obvykle nerozumí politice, i když si to myslí a proto jsou tak lehce manipulovatelní.

Bohužel.

Potřebujeme osvětu a teprve pak můžete skutečně dát hlas lidem, o takovýchto otázkách, jejichž následky lidé prostě nejsou schopni vidět.....

Na druhou stranu mohu říci, že projev onoho klerika byl sice velmi líbivý, ale nesmírně populistický. A bylo v něm mnoho nedomyšleností..viz...že nejsme tolerantní...ba přímo naopak, my jsme tolerantní přespříliš....musíme nastavit meze, hranice limity i pro nově příchozí.

1 6
možnosti

Pokud bychom postupovali dále vaší logikou, tak bychom museli zrušit i skoro všechny ostatní volby.

7 0
možnosti

Ta Krylova píseň jako by byla přesně napsaná na Halíka.

7 0
možnosti
Foto

... a Vysockého "Pravda a lež" na tuhle debatu. Rv

4 3
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik