Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J91a61r48a 11R98a28n60k

16. 11. 2016 22:08

A komu? Pravde - to slovo nikdo v Cesku dnes neuznava, povedlo se to za posledni 3 roky zprofanovat;-(

1 0
možnosti

J82a28r62a 25R55a94n81k

16. 11. 2016 22:06

Podle fotografie je Vam asi 52-60, nevim, jak jste prozival 58. rok, nevim, jakou minulost meli Vase rodice, ti moji se mi snazili dat vychovani a zivot ve Svycarsku, chodila jsem tam tez do skoly a obdivuji svycarske dejiny......kam se na Svycary svym jednanim, koho jsme volili, co jsme se sebou nechali delat jako narod zvlaste ve 20. stoleti - nemohu s Vami souhlasitRvRv

1 0
možnosti

S čím konkrétně nemůžete souhlasit ? Trochu se v tom Vašem příspěvku ztrácím... Netuším jakou souvislost má zrovna 58.rok s článkem, který se s odkazem na předválečné období zabývá současností. Netuším proč zdůrazňujete Váš obdiv ke švýcarským dějinám a, jak už tady snad všichni víme, ke Kanadě, což snad v každé diskuzi připomenete, jako důkaz toho jak Vy jste znalá a oponenti neznalí demokracie. I když možná právě tento Váš přístup je smutným důkazem toho, jak také může vypadat vztah k vlasti a národu...ach jo. Ale jak říkám, netuším hlavně s čím konkrétně nemůžete souhlasit....R^[>-]

3 1
možnosti
Foto

K50a90r97e85l 42C65a29c35h

16. 11. 2016 14:12

Co k tomu dodat , jen že děkuji za takový článek napsaný ve správném čase. Jen kdyby si jej přečetlo co nejvíce lidí a jeden každý se nad ním zamyslel.R^V

2 2
možnosti
Foto

Za mě osobně karma a jak sleduji diskusi napadá mě jediné: příliš jsme zpohodlněli, máme se jako prasátka v žitě a nevážíme si toho, že žijeme v klidu. A neuvědomujeme si, že se to může během okamžiku změnit.

" Říkáme: Žijeme v míru, přitom se bojuje, útočí a zabíjí. Ve své hlouposti a pýše poučujeme celý svět. "

3 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, bohužel se ukazuje, jak úspěšná je snaha EU o vymývání mozků dnešních mladých, a nejen mladých, lidí. Snaha zatlačit v lidech pocit sounáležitosti hlavně se svým "kmenem". Celá ta politika EU by se dala shrnout do starého známého pořekadla - rozděl a panuj. Vám karmaR^

2 1
možnosti

Tak vytahovat sto let starou přísahu, která se nota bene vztahuje na vojsko, to je dost divočina. :-/

3 5
možnosti
Foto

ta přísaha je opravdu dílem šílence

2 6
možnosti

Já si to nemyslím. To jsme jen tak dopletení všemi multikulti tanečky a kecy, zženštilými řečmi mužů a chlapáckými řečmi žen, že Vám to tak může připadat. Možná si do ní promítáte současné nebo minulé politiky a presidenty, ale zkuste to bez toho....pak tu přísahu uslyšíte jako vyznání lásky k vlasti i k bližním....R^[>-]

7 2
možnosti
Foto

R^ V jednotě je síla, v rozdělení je oslabení. Nejen státu. Děkuji za článek.

8 0
možnosti
Foto

Asi jste opravdu zešílel, když taháte vojenskou přísahu do civilního života

5 10
možnosti

Ano,R^ ustarané obličeje mají teď jen ti, kteří jsou stále ochotni přísahat věrnost totalitnímu zkrachovalému režimu. Ano, na něj nikdy nezapomeneme!

1 2
možnosti
Foto

Díky za článek, taky to vidím tak, že letošní demonstrace 17. listopadu jsou o ho.nech.

K Vašemu textu bych dodal, že realita 1. republiky byla daleko drsnější, než dnešek. Například pro 3 miliony českých občanů německé národnosti uvedená přísaha musela být něco jako....červený hadr pro býka? Komunisti by také za prezidenta a vládu nadšeně nebojovali, spíš proti nim. Tehdejší společnost byla rozdělena mnohem víc, než naše dnešní.

Měřítky tehdejší doby, to, co se dnes řešíme, jsou banality, které se navíc brzy vyřeší samy. Zeman má 72 let a zhuntované zdraví, Babiš se sice udržuje, ale za 10-20 let naše děti už snad taky nebude otravovat skupováním všeho, co se dá koupit.

Jaké další problémy tady máme?

Ukrajina, Sýrie, půl Afriky, ... chtěl jsem napsat, že s tím ani my, ani naše vláda moc nezmůžeme. Ale zrovna včera jsem obědval s ukrajinských studentem, který k nám přijel na 1 semestr z Donbasu a víte, co vnímal jako svůj největší problém? Získat k nám vízum. Přesto, že je prokazatelně výborný student 2. ročníku, obor IT, ambasáda ČR v Kyjevě dělala obvyklé potíže. Kvůli tomu přijel o měsíc později. Píšu to sem proto, že toto se děje u ukrajinských studentů s železnou pravidelností.

A zrovna problém víz pro šikovné ukrajince je snadno řešitelný. Naše vláda by měla vyměnit - nebo vyměnit a posílit - konzulární oddělení ambasády v Kyjevě.

Demonstrovat na náměstích proti výsledkům minulých voleb je marné. Ale jeden šikovný člověk na správném místě může pro naše společné dobro udělat za pár týdnů víc, než celý parlament za rok.

7 0
možnosti

Výborný příspěvek, prostě "slovo do pranice", pane Dulíku! Díky, taky si myslím, že provoláváním ať už jakýchkoli hesel na náměstích se nic nezmění, jen se proti sobě více poštvou znepřátelené skupiny obyvatel. Což je přesně to, "vo co gou"!

3 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik