Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Díky za blog, velmi dobře shrnuto, bohužel já to také tak vidím... Zkouším to šířit i ve svém bezprostředním okolí, ale je to tak 30 : 70, těch 30 % (přibližně) chápe a vidí, co se děje a kam jsme vlečeni, ostatní mávnou rukou, buď se mají tzv. dobře - vesele konzumují a občas zanadávají, nebo dřou jak mezci a nemají se čas zastavit na podobné "kecy"!

1 0
možnosti
JP

J89a57n 78P40a90l26l19a37s

20. 11. 2016 23:26

Dobrý večer, souhlas a karma. Připodotknul bych, že dokud lidé nepochopí, že svoboda znamená též (ne-li především) zodpovědnost), dávají pokusům o omezení svobod do ruky ultimátní zbraň.

4 0
možnosti
JM

Díky....a máte pravdu, řekl bych "především zodpovědnost" .Ovšem nejsme-li ochotni nést a být šťastni za "svobodnou zodpovědnost" jsme odsouzeni, dříve nebo později, akceptovat "otrockou poslušnost a otrockou zodpovědnost"....R^[>-]

2 0
možnosti
Foto

Velmi hezky napsáno. A proti pane Kindlovi dávám R^R^R^

3 0
možnosti
JM

Díky.....R^[>-] P.S. Sice nerozumím s čím konkrétně pan Kindl nesouhlasí, ale beru to jako jeho vyčerpávající argumentaci a nebudu ho trápit otázkami ;-)

1 0
možnosti
MK

R^ Hodně pravdy, trochu více pesimismu, ale jiskřičky naděje tam jsou. Jen je potřeba ukazovat způsob a cestu, jak se špatnému vyhnout a kde jsou slabá místa těch dnešních elit, které nás táhnou do bahna.

3 0
možnosti
JM

Ano, ano, je to tak, pesimismu se bráním zuby nehty.....R^[>-]

2 0
možnosti
JF

Velmi přesný popis. Bohužel pomalou ztrátu svoboby a nezávislosti si potřebná masa lidí neuvědomuje (příslovečná vařená žába), i když by jim, jasně viděna, i vadila. Další, dosti velké skupině, nevadí vůbec. Tento typ lidí preferuje plně organizovaný život stáda vedeného majitelem na porážku, před nutností se svobodně rozhodovat.

Myslím, že obecně platí původní historická představa cesty lidstva od dobrého začátku ke špatnému konci (vyhnání z Ráje, posloupnost věků zlatý, stříbrný......), a nikoli poměrně nedávná, manipulativní představa o pokroku, daném vědou, vzděláním.

Jsem naprosto přesvědčen, sine ira et studio, na konkrétní argumenty zde není prostor, že se svět se blíží k hořkému finále.

12 0
možnosti
JM

Ten příměr s žábou je naprosto dokonalý....ano takto je se společností jednáno a tak společnost reaguje, resp. nereaguje....R^

2 0
možnosti
Foto

Pekny varovny clanek. I kdyz doufam, ze to tak daleko nedojde, jak na konci sveho clanku popisujete.

Za nejhorsi povazuji, ze tzv. elity politickou korektnosti se snazi vyloucit, aby lide o jistych tematech mohli mluvit a rikat pravdu. Verim vsak, ze vetsina lidi si mozek vymyt neda. Mohlo by vsak v Evrope dojit k obcanskym valkam nebo revolucim. To by se mi take nelibilo. A pokud by se mocipanum podarilo, byt mozna nechtene, vyvolat svetovou valku, tak by meli zaminku tvrde trestat kazdeho, kdo "nestoji na spravne strane".

10 0
možnosti
JM

Díky...já doufám spolu s Vámi, že si jednou, za hodně dlouhou dobu řeknu, neměl jsi tenkrát pravdu......R^[>-]

2 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik