Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stejně jako církev po staletí tmářstvím bránila pokroku, který ohrožoval její mocenskou pozici, tak i současní vládci světa musí omezit přílišnou svobodu.

4 1
možnosti

Jak je vidět, tak nesoudruzi ze západu se poučili ze zkušeností soudruhů z východu, jak je možno vodit lid na provázku. Ostatně se jim ten dobře propracovaný systém musel moc líbit. Všude ve světě mají problém s voliči.

6 0
možnosti

"Máme zbytečně moc informací " - ne. Moc zbytečných dat možno, ale informací ne. Informace jsou jen takové data, na základe kterých konáme !!! Ostatek je len balast.

0 0
možnosti

Za největšího nepřítele nepovažuji Rusko. To je naštěstí slabé a má problémy "Unést samo sebe". Obavu spíše mám z tuzemských, tkz, řečeno věřících. Jsme ateistickou zemí a přesto věříme tak rádi. V podstatě stálé čekání na Mesiáše - Jednou má přijít z Hradu, tu zase z Agrofertu. Existuje značná masa spoluobčanů, která se mj. zmobilizovala a tak rozhodla o volbě prezidenta. Jistě, je to jejich právo. Horší je, že typově se jedná o osoby starší, které vlastně říkají, že takto vytvoříme svou budoucnost. Já si to nemyslím, evidentně zde chybí i po 28 letech suverenní střední třída, která svou existenci staví na své samostatnosti. Tj., myšlení a konání. Vazby byly zpřetrhány, (že profilově neexistují je i zajímavé). Naopak, formuje se další závislost na státu - dotacích. V podstatě opět nová víra závislosti . Věříme stále rádi!

4 3
možnosti

Karma za tento prispevek.

2 0
možnosti

Z rádoby oborníků jako vy, musí mít např. ono zmíněné Rusko převelikou radost a radši ani dál nespekuluji.... Ta zcela otevřená snaha obnovit vliv Moskvy, tedy současného Putinova režimu, i v takzvaném blízkém zahraničí, v někdejších satelitech Moskvy, jakým bylo i Československo je naprosto zřejmá a víc než hmatatelná...

Putin je diktátor svého (ruského) druhu. Jazyk jeho propagandy je jiný. A jakkoliv směřuje stejně jako někdejší SSSR k imperiální nadvládě, hovoří uhlazeným jazykem evropským. V jeho slovníku je i „demokracie“ a „svoboda slova“, ovšem s nejrůznějšími přívlastky. Putin je nebezpečný zejména pro Evropu v důsledku své zahraniční politiky, která popisuje Západ, včetně Spojených států, jako úhlavního nepřítele Ruské federace.

Velmi významnou roli hraje proputinovská propaganda. Vzdělaní cynici, jakým je například televizní žurnalista Dmitrij Kiseljov, svými dokonale promyšlenými relacemi týden co týden vymývají mozky televizních diváků snad ještě úspěšněji, než se to dařilo propagandistům komunistickým. Jak je ruská propaganda úspěšná, byť kompletně založená na lži, můžeme vidět i na reakcích na ni u mnohých našich proputinovsky se orientujících občanů, třeba i na vás, že? A ty vaše bláboly o Sorošovi a neziskovkách snad nebudu ani komentovat, přímo Aeronet nebo Rukojmí kolorit....pozdravujte Olšera....

3 4
možnosti

Poučte mě, bezpochyby ruského agenta, nevzdělance a omezeného hlupáka, čím konkrétně se projevuje "ta zcela otevřená snaha obnovit vliv Moskvy, tedy současného Putinova režimu, i v takzvaném blízkém zahraničí, v někdejších satelitech Moskvy, jakým bylo i Československo je naprosto zřejmá a víc než hmatatelná..." ? Nemyslím, že budete opakovat fráze typu, každý to ví, píší o tom noviny, říká to ten a ten....To se jen jedni odvolávají na druhé a navzájem si poskytují dojem skutečnosti a vytvářejí obraz virtuální reality vnějšího nepřítele.

V čem je "jazyk propagandy diktátora Putina" jiný než jazyk propagandy např EU ? A navíc, v tomto odstavci zaměňujete příčinu a následek. To je sice dobrá metoda jak dosáhnout "argumentů", ovšem "na hliněných nohách". Kdo začal s posouváním zbraní směrem k ruským hranicím navzdory garancím, že k tomu nedojde ?

Vy jste nikdy neviděl žádný z "EU pořadů" na podporu multikulti strategie EU. Nikdy jste nezaznamenal ty nekritické, realitu absolutně ignorující pořady, ve kterých nás usměvaví "novoevropané" všech ras a barev kůže optimisticky informují o svém světě, virtuálním světě ? Nikdy jste nezaznamenal znetvořené dětské programy nebo pohádky, viz Donutilova Sněhurka a sedm trpastíků ?Tak se koukněte, abyste věděl co je to propaganda a vymývání mozků.

A závěrem už jen krátce. Hezky jste nahodil téma Rusko, to znamená, že efekt vnějšího nepřítele dokonale funguje,ale mám pocit, že článek je trochu o něčem jiném. Dokážete se tedy vyjádřit i k tomu ? Např. k tomu co v Davosu od Soroše zaznělo? Třeba mě přesvědčíte, že to co slyším, není to co slyším...

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS