Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Velmi trefně pojmenované problémy v EU. Karma.

0 0
možnosti
MF

Tak prestante do evropskeho parlamentu i jinam volit kazdeho, kdo slibi kolace bez prace a bude

0 0
možnosti
MF

Vaše představa o diverzifikaci rizik přesměrováním obchodu z tisíců nezávislých konkurenci podrobených firem v rámci EU směrem ke státem řízeným konglomerátům na východě je důkazem slabosti argumentů zastánců opuštění EU.

Jinými slovy, je to celé blbost

0 0
možnosti
JM

Mohl bych vědět, o kterých "státem řízených konglomerátech" mluvíte ? V případě Činy, by se to možná ještě dalo, s přimhouřením očí, pochopit, pokud mi ovšem vysvětlíte, co mají znamenat ekonomické tanečky Francouzů nebo Angličanů, kteří jezdí usilovat o tamní zakázky o stošest. O pompézním přijetí čínského prezidenta britskou královnou v Londýně ani nemluvě...

2 0
možnosti
ON

EU je byrokratický kolos podle vás. EU má padesát tisíc úředníků.Třeba pouze Paříž má úředníků víc než desetinásobně. To je lež.

To že u nás postavili za své zahraniční firmy továrny, tak s tím nemá EU nic společného. Ty továrny zde stavěli už před naším vstupem do EU. I taková Škoda byla prodána v roce 1991.

Státních firem už moc není. A každý soukromník jde na ty trhy kde má bud odbyt, nebo záruku že dostane zaplaceno. O tom stát už bohudík skoro třicet let nerozhoduje, kam se mají firmy orientovat. Víme jaké jsme měli nevymahatelné pohledávky na východě po skončení toho skvělého komunismu.

Ten konec je klasické vymyšlené levicové strašení. Prostě opustit EU, a co pak bude se uvidí. Alternativu nenabízíte žádnou, pouze nějaké pohádky o jiných, podle vás perspektivních trzích, píše někdo kdo žádnou firmu, tudíž i odpovědnost nemá. Něco jako bájné El Dorado.

8 2
možnosti
Foto

To, že to u nás postavili za své, to tak úplně neplatí. Rozhodně jim pomohly pobídky od státu, nájmy za korunu, pozemky za dumpingové ceny, podpora tvorby pracovních míst a dokonce, někdy jsou příjemci EU dotací zahraniční firmy podnikající u nás, ale dotace je formálně pro nás. Naposledy si takto zmodernizoval a rozšířil svůj provoz třeba Robert Bosch v Budějovicích. Kdyby stát zahrnoval těmito výhodami všechny bez vyjímky, neřeknu nic, ale to bychom se udotovali k smrti. Navíc, drtivá většina takto zbudovaných podniků odvádí své zisky do svých mateřských zemí, ročně takto odplyne 350-400mld kč. To je fakt ohromná výhoda, máme z toho výplaty o pár šušních a odpad z výroby.

1 2
možnosti
Foto

Jsem pro zachování členství v EU, přijetí Eura a větší integraci. Bez kompromisů. EU

11 7
možnosti
AR

Současné některé nesmysly v činnosti komise EU v Bruselu zapříčiňují hlavně činovníci z řad levice a liberálů, kteří mají jak v europarlamentu, tak i v Bruselu převahu!! No a poslušně vykonávat nějaké nařízené nesmysly od nich nemusíme. To asi autor neví, jinak by takovou hloupost nepsal!!

4 2
možnosti
JM

S Vaší první větou naprosto souhlasím. Ovšem druhou větou se absolutně mýlíte. Spoustu nesmyslů naopak zapracovat do našeho systému musíme a ty které jsou zatím ještě "v režimu hlasování", viz relokace imigrantů, dopadají, v případě naší neochoty, tak jak dopadají...výhrůžky sankcemi, soudy a postihy...

4 0
možnosti
MB

Je to jednoduché - když odněkud odcházím, tak zase někam jdu. Nic, není ideální, nicméně co budu dělat s 80% exportu ? - kdo mi bude dávat výhodné kapesné ?, to pravda nevím. Jedinou výhodu bych viděl v tom, že KSČm + SPD by poporostla % preferencí. No dobře a co dále ? ... Pak asi ,tou raketou na rudou planetu Mars ! :-)

7 2
možnosti
Foto

Opravdu si myslíte, že těch 80% vývozu do EU je za výhodné ceny? Docela určitě ne. Výhoda je, že naplňuje naše výrobní kapacity, jinak jsme v pozici takové modernější kolonie.

5 9
možnosti
LV

Jste schopný demagog, to se musí nechat. Chvíli je EU neřád, který nám diktuje politická pravidla, chvilku je to firma, která nás ekonomicky vydírá... Jak se Vám to právě hodí.

Říkáte, že se snažíte "zprava o nestrannost". A zatím jste levicový populista.

Už dávno - a zaplať Bůh - neexistuje u nás státem řízená ekonomika. Na jaké trhy se budou orientovat, o tom rozhodují sami výrobci. Nepotřebují státní paternalismus. I přes Váš "ekonomický diktát" na tom naše ekonomická situace nebyla nikdy lépe. A že jsme "opustili východní trhy"? Už Gorbačov v druhé polovině 80. let přestal nakupovat Tatry a objednal místo nich MANy...

11 4
možnosti
JM

Pokud by neexistovala rizika ekonomických dopadů za naše politická rozhodnutí, bylo by nepochybně vše v pořádku. Avšak opak je pravdou, nepokrytě je neposlušným vyhrožováno ekonomickými postihy, ať už je to krácení (nesmyslných) dotací nebo (v případě odchodu) komplikacemi s přístupem na společný trh. Toto není jednoznačný ekonomický diktát, kterým se má docílit naprosté poslušnosti ? Nehledě na to, že státní, potažmo unijní, zasahování do fungování trhu je dnes už tak masívní a tak ho deformuje, že mluvit o svobodném fungování trhu je pouhým zbožným přáním.... A ano, máte pravdu, Gorbačov posloužil k tomu, jiný zase k onomu, každý sehrál svoji roli. I proto kdysi okamžitě obsadily trhy našich zavřených zbrojovek ty státy, které těmto lidem nejvíce tleskaly.

1 0
možnosti
JV

Nemám pocit, že bychom prodávali svoji svobodu, suverenitu nebo národní hrdost, mám ale pocit, že zvyšování ekonomické závislosti na zemích, které nejsou v EU (Rusko, Čína) je cestou do pekel. Raději bud "trpět" v té prohnilé EU než abych se ekonomický vliv těchto zemí u nás zvyšoval. K ničemu je nepotřebujeme, naopak představují bezpečnostní hrozbu a za to žádné peníze nestojí.

18 6
možnosti
JM

Ano, toto je jeden ze dvou možných postojů, nechat po sobě různými Schulzi hulákat, jak budeme "držet hubu a krok" jinak se můžeme sebrat a jít. I otroci mívali různé "výhody", střechu nad hlavou, pravidelné jídlo, ti privilegovaní (např.gladiátoři) dokonce povyražení s konkubínami, víno, potlesk a vrtkavou přízeň davu i pánů... Ovšem vždy za cenu osobní svobody a nikdy se nikdo neptal na jejich názor... A mimochodem v čem spočívá bezpečnostní riziko plynoucí ze zemí, které zmiňujete ? Nemám pocit, že by Německo, nejnověji Francie a Velká Británie dobrovolně ohrožovali své zájmy čilými ekonomickými aktivitami s těmito zeměmi. Naopak zjevná bezpečnostní rizika, ohrožující denně jejich fungování a obyvatele, není možno přehlédnout.

1 7
možnosti
ZJ

Již nyní jsme stoprocentně závislí na EU a musíme! se podřizovat viz nový zákon o zbraních.

To není ta Evropa co slibovali před referendem v roce 2003!!

Říkali, že národní zákony jsou předřazené EU-cha, cha!!!!!

6 4
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 36,18
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik